Almanya’da Fizik Eğitimi
Almanya’da Fizik eğitimi üzerine değindiğimiz bu yazı Türkiye’de Fizik eğitimi almış öğrencilerin dikkatli okumasını tavsiye ederim. Türkiye’de Fizik eğitimi alan bir çok mezunun iş bulamadığı bir gerçek iken Almanya’da ise bu durum tam tersinedir. Almanya, Fizik eğitimi sonrasında en iyi is alanlarından birisine sahiptir. Ve Türkiye’nin iyi olduğu alanlardan birisi de kesinlikle Fizik eğitimidir. Son 4 yılda bizi tercih eden Fizik öğrencilerinin hiç biri açıkta kalmadılar.
Ayrıca , Almanya da alınan Fizik eğitiminin denkliği Türkiye’de Fizik ve Fizik mühendisliğine denk kabul edilir.
Almanya’daki Fizik çalışmalarından bahsetmeden önce, öncelikle “Fizik”in ne olduğuna dair net bir fikre sahip olmalıyız. Basitçe ifade etmek gerekirse, enerjiyle birlikte maddenin özellikleri ve doğasının incelenmesidir. Bu, fizik kavramının maddenin ne olduğunu, enerjinin ne olduğunu, farklı türlerini, davranış kalıplarını ve birbirlerini nasıl etkilediklerini araştırmak ve anlamakla ilgili olduğu anlamına gelir. Bu, maddenin özelliklerini bulmaktan madde ve enerji hallerini keşfetmeye kadar her şeyi içerir.
Şimdi fizikteki çalışmanın çalışması tam da bu kavram etrafında döner. Klasik fizik, göreli fizik ve kuantum fiziğinin çalışmasına odaklanır. Fizik dersi tüm bu alanlarda araştırmayı içerir. Lisans seviyesindeki derse gelince – ki burada odak noktası budur – atomlar, yoğun madde, optik astrofizik, akışkanlar dinamiği vb. çalışması etrafında döner. Lisans derecesi çok derinlere inmez çünkü bu seviyedeki fizik çalışmasının temel amacı, bir öğrenciyi daha karmaşık fenomenlerin terimleri ve genel özüyle tanıştırmak ve daha ileri eğitim için güçlü bir temel oluşturmaktır.
Almanya’da Fizik’i gayretle incelerseniz, öğretim görevlisi, jeofizikçi, meteorolog, patent avukatı, araştırmacı veya hükümet için özel bilim insanı olma olasılığınız çok yüksek olacaktır. Bu eğitim kursunun tamamen gerçeklere, araştırma verilerine, mevcut araştırmalardan çıkarımlara ve bunların doğru veya yanlış olduğunu kanıtlamaya dayandığını unutmayın.
Almanya’da Fizik okumak için önerilen müfredat:
- Uluslararası Fizik Çalışmaları
- Makine Mühendisliği
- Genel Fizik
- Genel Fizik ve Meteoroloji’de genişletilmiş yan dal
Almanya da fizik bölümü bitirenlerin çalışabileceği alanlar:
– Üniversite akademik kariyer
– Software
– Araştırma Merkezleri
– Enerji Sektörü
– Bankalar
– Finans Kurumları
– Sigorta Şirketleri
– Astronomi
Diğer ülkelerden farklı olarak Almanya, öğrencilerin seçim yapabileceği dünya çapında çok sayıda üniversitenin yanı sıra, yüksek istihdam edilebilirlik ve uygun fiyatlı yaşam vaat eden sayısız kurs ve küresel olarak değerli dereceler sunmaktadır. Ayrıca, öğrenim ücreti sıfıra kadar düşüktür. İşte bu yüzden binlerce uluslararası öğrenci eğitimlerini en iyi Alman devlet üniversitelerinde alıyor.
Şimdi bunları da tamamladığımıza göre, Almanya’da Fizik okumak için en iyi üniversitelerden bazılarını tanıyalım. Sonuçta, bu çalışma alanında büyük ilerleme kaydetmek istiyorsanız iyi bir eğitim ortamına ihtiyacınız var.
Almanya’da fizik eğitimi için en iyi devlet üniversiteleri
- Technical University of Munich
- Ludwig-Maximilians-Universität
- Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg
- KIT, Karlsruhe Institute of Technology
- Humboldt-Universität zu Berlin
- Freie Universitaet Berlin
- RWTH Aachen University
- Technische Universität Berlin (TU Berlin)
- Eberhard Karls Universität Tübingen
- Albert-Ludwigs-Universität Freiburg
- Technische Universität Dresden
- University of Göttingen
- Universität Hamburg
- Technische Universität Darmstadt
- Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn
- Universität Stuttgart
- Universität Frankfurt am Main
- Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg
- University of Cologne
- Universität Jena
- Westfälische Wilhelms-Universität Münster
- University Ulm
- Universität Mannheim
- Ruhr-Universität Bochum
- Universität Konstanz
Almanya’da Türk öğrenciler Nasıl Fizik eğitimi alabilir ?
Sorunun cevabı evet. Eğer YKS sınavı sonucunda Türkiye’de Devlet, Vakıf yada özel üniversitelerinin herhangi birine yerleşti iseniz , Almanya’da devlet üniversitelerinde yıllık 200- 300 Euro gibi bir ücretle Fizik eğitimi alabilirsiniz.
İlgili sorular
Almanya’da Fizik alanında yüksek lisans yapmak için en iyi üniversiteler hangileridir?
Münih Üniversitesi Almanya’da Fizik okumak için en iyi üniversite olmalı. Hamburg Üniversitesi, Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü, Hiedelberg Üniversitesi, Münih TU, RWTH Aachen, Berlin Humboldt Üniversitesi, Bonn Üniversitesi, Johannes Gutenberg Mainz Üniversitesi, Fizik eğitimiyle tanınan diğer üniversitelerdir.
Almanya fizik okumak için iyi bir ülke mi?
Bu soru yu bizzat Fizik okuyan bir Yabancı öğrenciye sordum. Yazdıklarını harfiyen yayınlıyorum.
Biraz uzun olacak ama
Diploma için fizik çalışma deneyimimin tam bir açıklamasını yapmaya çalışacağım (şu anda yüksek lisansa eşdeğer). Yaşadıklarımı ve sonunda çıkardığım bazı dersleri uzun uzun anlatacağım:
İmmatrikülasyon
Bütün belgelerim (Abitur, Pasaport, Musterung Raporu (Taslak)) ile üniversiteye gittim ve Erlangen Üniversitesi’nde fizik bölümüne kayıt oldum.
İlk hatamı da burada yaptım: Sorunsuz bir başlangıç yapabilmek için Studiengang’ınızın çalışma öncesi aşamasına, yani matematik dersine ve olası sosyal aktivitelere katılmalısınız. O sırada taşınıyordum ve yeni yeri yeniliyordum, bu yüzden gözden kaçırmak kolaydı ama sonrası biraz acı oldu.
2. İlk hafta
İlk dersime gittim ve başlamamız için gerekli tüm bilgileri aldık, müfredatın nasıl çalıştığı anlatıldı (dersler + Übungen) ve gelecekteki Übungsleiter (öğretmen adayı) tarafından fizik kampüsünde gezdirildik ve astronomiyi seçmeli dersimiz olarak alma şansı için kaydolma şansı verildi (ki sonunda bunu elde ettim).
İlk matematik dersimiz oldukça dikkat çekiciydi çünkü profesör hiç de Yunan Xi’si görmemiş Hintli öğrencilerden birini aşağılar gibi tavri… pek de kibar değildi… “Eğer Xi’nin ne olduğunu bilmiyorsanız, belki de burada olmamalısın. ?” … aslında araştırma grubundaki insanlara karşı iyi bir adamdı ama ilk yıllara göre farklıydı 🙂 Yada ben çok duygusal davrandım.
3. İlk birkaç ay
2 matematik dersi ve oldukça matematik ağırlıklı bir deneysel fizik dersiyle oldukça bunalmıştım. Derslerime ve ödevlerime yetişmeye çalışıyordum. Her zaman herkesin biraz gerisindeymişim gibi görünüyordu ama emin değilim.
4. İkinci dönem
İkinci yarıyılda 2 matematik dersi, deneysel fizik ve ilk teorik fizik dersinden oluşan ikinci seti aldık. Adam normal teorik mekanik konusuna yöneldiği, ancak kartezyen olmayan koordinat sistemleri, özel görelilik ve genel göreliliğin temelleri gibi isteğe bağlı konuları da eklediği için bu en zoru oldu. dürüst ol.
5. Üçüncü dönem
Eh, aşağı yukarı aynı, bu sefer daha az matematik, çünkü lisans matematik derslerim az çok bitti. O zamana kadar gerekli tüm matematik derslerini de geçtim, dolayısıyla bu oldukça rahat bir dönemdi. Öte yandan teorik fizik derslerini geçmem gerekiyordu, dolayısıyla baskı hâlâ devam ediyordu. Artık konuları tam olarak hatırlamıyorum ama benim için oldukça zordu. Sonunda geçemedim, bu da bir dönem içinde 2 teorik fizik dersini geçmem gerektiği anlamına geliyordu ki bu göz korkutucu bir görevdi.
6. Dördüncü dönem
Vordiplom sınavlarıma devam etmek için hem teorik fizik derslerini hem de diğer tüm şartları geçmeyi başardım. Teorik fiziğin ilk yılında öğrendiğim birçok kavramın aslında takılı kaldığı ortaya çıktı, ancak öğrenme tarzım öğretim görevlisinin öğretme tarzıyla hiç örtüşmüyordu… Bu yıl her iki yeni profesörle de çok daha kolay vakit geçirdim.
Ayrıca kendi deneylerinizi tasarlamanıza izin verilen özel bir laboratuvar kursu olan Projektpraktikum’umuz vardı ve bu, o zamanlar oldukça düşük olan motivasyonumu geri kazanmamda büyük bir yardımı oldu.
7. İleriye dönük olarak, okuldaki eski bir sınıf arkadaşımın tavsiyesi üzerine elektrik mühendisliği / navigasyon çözümlerini seçmeli ders olarak seçtim. Profesörün gerçekten muhteşem olduğu ortaya çıktı ve sinyallerin matematiksel işlemlerinin yanı sıra navigasyon yaklaşımları (çoğunlukla GPS, aynı zamanda GPS’in diğer yöntemlerle entegrasyonu) hakkında da inanışmaz şeyler öğrendim. Teorik fizik dersi gerçekten hoşuma giden kuantum mekaniği üzerineydi. Deneysel fizik dersleri, final sınavlarına girme gerekliliği taşımadığı için çok da anlamlı değildi bu dersi almak.
8. Eğitimimin sonuna doğru bir uzmanlık seçmek zorunda kaldım ve çok keyif aldığım katı hal fiziği derslerine girdim.
9. Son olarak Diplomarbeit (~ yüksek lisans tezim) için bir grup ve danışman seçmem gerekiyordu. Bunu, grupta özel öğretim görevlisi olan Teorik fizik dersimden eski bir Übungsleiter ile yaptım. Yoğunluk Fonksiyonel Teorisi ile çalışmaktan büyük keyif aldım ve doktora yaptım ve ardından iki PostDoc (biri MIT’de ve biri Stanford’da) yaptım.
Benim için öğrenilen dersler nelerdir:
1) Alman fizik lisans derecesinin yaklaşık %90’ı matematik, %10’u fizik ve %10’u laboratuar çalışmasıdır. Yapabildiğinizin %110’unu çalıştığınızı hissedeceksiniz.
2) İlk dönemler (en azından benim üniversitemde) ilerideki fizik derslerini geçemeyen adayları elemek için tasarlanmıştır. Ama burada aslında sorun daha çok Almanca’yı nerede öğrendiğinizdir. ( lütfen ederi olan bir okulda Akademik Almanca eğitimi alınız )
3) Hemen geçemezseniz tekrar deneyin (makul sınırlar dahilinde) – Gerekli dersleri zamanında geçemezsem eğitimimi bırakmaya hazırdım.
4) Profesörünüz ve onun öğretme şekli, bir konuyu ne kadar anlayacağınız üzerinde inanılmaz bir etkiye sahiptir. Kitaplardan yararlanabilecek türden bir öğrenciyseniz, kendi başınıza da öğrenmeye çalıştığınızdan emin olun.
5) Öğrenci öğretmenin kalitesi deneyiminizi büyük ölçüde etkileyecektir. Nihai deneyim, alanla ilgili kendi anlayışları, baş öğretmen adaylarından ve profesörden aldıkları desteğin miktarı ve motivasyonları dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlı olacaktır. Ben de onların pozisyonundayken hazırlıklara çok zaman harcadım ve öğrencilerime elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım ama kendimi hep yetersiz hissettim – Öte yandan öğrenciler derslerimi beğeniyor ve beni olumlu değerlendiriyorlardı. sonunda sanırım iyi iş çıkardım.
6) Bir derste öğretmen adayı olmak zorunlu olmalıdır. Yeterli para kazandırır (öğrenci düzeyinde), ancak daha da önemlisi size yalnızca %95’ini anlayabileceğiniz konular hakkında konuşurken büyük miktarda deneyim kazandırır.
7) Çalışmalarınızın en önemli kısmı kendi araştırmanızı yapmanıza izin verilen kısım olacaktır. Benim durumumda bu tek laboratuvar dersi ve son yüksek lisans tezimdi. Araştırmacı olarak yaşamın size göre olup olmadığını veya farklı bir işe mi gitmeyi tercih ettiğinizi (örn. veri bilimi, proje yönetimi, danışmanlık vb.) değerlendirmeniz gereken yer burasıdır.
Almanya Eğitim Danışmanlığı 2024 – 2025
Almanya’da ücretsiz üniversite okuyun !
Tüm öğrencilerimize %100 yerleşim garantisi veriyoruz. Eğer Almanya’da herhangi bir Devlet üniversitesine yerleşemezseniz sizden hiç bir şekilde danışmanlık ücreti almıyoruz.
- Alman devlet üniversitelerinin kalitesi tüm Dünya’da kabul görmüştür. Türkiye’den çok sayıda öğrenci her yıl kaliteli alman devlet üniversitelerinde ÜCRETSİZ eğitim almaktadır.
- Alman devlet üniversitelerinin Türkiye’de YÖK tarafından denkliği vardır ve tüm Dünya’da geçerlidir.
- Bilinenin aksine Almanya’da üniversite eğitimi maliyeti Türkiye’de ki üniversite maliyetlerinden daha yüksek değildir.
- Almanya’da bir öğrencinin konaklama dahil aylık gideri ortalama 850,- 1200euro arasındadır.
- Türk öğrencilerin Dil okulu ve Üniversite eğitimleri esnasında çalışma izinleri vardır.
Alman devlet üniversiteleri ÜCRETSİZ EĞİTİM için bizi arayın.
Almanya’da fizik eğitimi, Almanya dil okulları , Almanya eğitim danışmanlığı ve diğer yurtdışı eğitim danışmanlığı programları için daha fazla bilgi için bizi aramaktan çekinmeyiniz.
Tel : 0 212 543 58 06 – 0 212 261 28 88